Connect with us

Uncategorized

Frontliner Terima Panggilan Misteri Rumah Kosong, Rupanya Pes4kit Dah Lama Meningg4l Dunia

Published

on

Frontliner Terima Panggilan Misteri Rumah Kosong, Rupanya Pes4kit Dah Lama Meningg4l Dunia

JASA dan khidmat para petugas barisan hadapan atau frontliner disanjung tinggi. Sepanjang masa mereka bertungkus lumus membantu pes4kit yang memerlukan rawatan tidak mengira masa. Dalam menjalankan tugas, petugas kesihatan tidak dapat lari daripada mengalami pengalaman aneh dan menyeramkan termasuk menerima panggilan daripada ‘pesakit’ misteri.

Pengguna TikTok @medicalasiststant yang bertugas sebagai Penolong Pegawai Perubatan menceritakan detik menerima panggilan mengatakan ada pes4kit tidak sedarkan diri di rumah.

Kisah berkenaan difahamkan berlaku pada tahun 2017.

“Saya mendapat panggilan pada pukul 5.30 pagi, menyatakan nama dan alamatnya mengatakan tidak sedarkan diri di rumah. Dalam masa 15 minit saya dan pemandu dan seorang lagi bergerak sampai ke rumah yang dialamatkan.

“ Sesampainya saya ke rumah berkenaan, rumah gelap. Saya turut memberikan salam tetapi tidak dijawab. Saya kemudian menelefon kembali ke klinik, untuk menyemak alamat rumah. Semuanya betul.

“Bila saya hubungi kembali nombor ‘pesakit,’ tiada dalam perkhidmatan. Cemas rasanya. Sedang bercakap dengan pemandu, kedengaran pula burung hantu di atas bumbung rumah. Terus kami bergegas meninggalkan rumah berkenaan.

“Pada pagi keesokannya, kami cuba periksa namanya di klinik dan mendapati pesakit berkenaan sudah meningg4l tiga tahun lepas,” katanya.

Mer3mang bulu roma apabila mendengar para cerita frontliner berkongsi pengalaman ketika bertugas. Adakah kemungkinan si m4ti meminta pertolongan melalui frontliner untuk menyampaikan kepada waris untuk memperbanyakkan doa buatnya di alam sana?

Susulan perkongsian video berdurasi 59 saat itu, warga maya mengakui meremang bulu roma. Bahkan ada yang turut berkongsi menceritakan pengalaman menyer4mkan masing-masing.

Antara perkara yang wajib untuk diimani oleh setiap muslim adalah beriman dengan perkara-perkara ghaib seperti syurga, neraka dan lain-lain. Antara perkara ghaib yang wajib diimani adalah kewujudan jin dan syaitan.

Walaupun kita tidak dapat melihat j!n dan sy4itan dengan mata kasar, bukanlah bermakna ia tidak wujud. Perkara ini dinyatakan oleh ALLAH SWT di dalam Al-Quran:

إِنَّهُۥ يَرَىٰكُمْ هُوَ وَقَبِيلُهُۥ مِنْ حَيْثُ لَا تَرَوْنَهُمْ

Maksudnya : “…Sesungguhnya Sy4itan dan kaumnya melihat kamu dengan keadaan yang kamu tidak dapat melihat mereka…”

(Surah Al-‘Araf : 27)

Sumber:sinarplus

Apa kata anda?Dah baca sila share,like dan komen ya.Terima kasih

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending