Connect with us

tauladan

C4mpak S4mpah Keluar Kereta, Wanita Kutip Dan Bagi Balik S4mpah Kepada Pemandu

Published

on

C4mpak S4mpah Keluar Kereta, Wanita Kutip Dan Bagi Balik S4mpah Kepada Pemandu

Membu4ng sam pah sesuka hati merupakan satu tindakan kurang bijak yang dilakukan oleh sesetengah masyarakat yang tidak beretika. Lebih-lebih lagi membu4ng sam pah di kawasan awam seperti ketika menunggu lampu isyarat bertukar warna. Ia pastinya satu tindakan bi4dap dan sudah tentu menc3markan kebersihan kawasan sekitar.

Hal ini dikongsikan sendiri oleh seorang pengguna TikTok dikenali sebagai @sitisitieliza apabila memuat naik video menghampiri seorang pemandu kereta yang sesuka hati menc4mpakkan sam pah ke luar tingkap kereta ketika menunggu lampu isyarat.

Kutip balik sam pah yang dibu4ng

Wanita tersebut bertindak mengutip sam pah yang dibu4ng dan memberikan semula kepada pemandu kerana individu tersebut sudah dua kali melakukan hal sama ketika di lampu isyarat berkenaan.

“Jenis beb4l! kereta besaq otok k3cek! padan muka hang! tu sam pah kedua hang buang tau dak? 1st sebelum hang buang tu aku tengok ja. Ingat tak buang dah. Ehhh hang buang 1 lagi rilek ja nohhh. b0do piang,” tulisnya di ruangan kapsyen.

Kita perlukan orang macam akak

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, ruangan komen TikTok @sitisitieliza telah menerima pelbagai komen daripada warganet. Rata-rata daripada mereka menyokong tindakan pengguna TikTok itu bagi memberi kesedaran kepada pemandu tidak bertanggungjawab tersebut.

Sedih lihat ada pemikiran buang sampah rata2 lagi

Respect tindakan macam ni

Sumber:kotakmedia

Apa kata anda?Dah baca sila share,like dan komen ya.Terima kasih

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending