Connect with us

SEMASA

Anak Baru Berusia 3 Hari Meningg4l Dunia. “B4ntuan Pernafasan Sudah Dic4but, ‘Kami Sedang Riba Afnan Untuk Kali Terakhir” – Azmi Saat ‘

Published

on

Anak Baru Berusia 3 Hari Meningg4l Dunia. “B4ntuan Pernafasan Sudah Dic4but, ‘Kami Sedang Riba Afnan Untuk Kali Terakhir” – Azmi Saat ‘

Hampir 10 menantikan zuriat, penyanyi Azmi Saat berkongsikan khabar gembira isterinya, Nazirah Muhammad selamat melahirkan bayi lelaki di sebuah hospital swasta pagi 27 September 2021.

Menerusi perkongsian Instagram beliau pada hari tersebut Instagram, Azmi turut meluahkan rasa syukur proses bersalin secara pembedahan itu dipermudahkan, apatah lagi setelah hampir 10 tahun menunggu kehadiran cahaya mata.

Azmi yang juga vokalis kumpulan Caliph Buskers dan Nazira sebelum ini berumah tangga pada 2011. Namun, diberitakan bahawa bayi yang baru berusia 3 hari yang diberi nama Afnan telah mengh3mbuskan nafasnya yang terakhir akibat mengalami masalah peny4kit kr0nik.

Perkara ini dimaklumkan oleh beliau melalui Instagram. Dalam perkongsian terkini, Azmi Saat memuatnaik status di Instagram seperti berikut: Sebelum ini beliau memuat naik status berikut di Instagram:

“Bantuan pernafasan sudah dic4but. Kami sedang riba Afnan buat beberapa minit sampai nafas terakhirnya.” – Azmi Saat

Di Facebook Azmi Saat pula, beliau memaklumkan perkara berikut tentang keadaan kesihatan bayi pada awal pagi tadi:

Mohon tolong doakan Afnan. Afnan tak sihat. Kami sedang diuji. Allah mudahkan urusan kami waktu proses mengandung tapi sekarang Allah nak uji kami. Allah mudahkan proses bersalin tapi sekarang Allah nak uji kami. Allah letakkan rasa teruja dalam hati kami tapi sekarang Allah nak uji kami.

Itulah Allah pemilik sekalian alam. Dia yang maha merancang dan maha mengetahui segalanya. Mungkin ada antara kalian yang Allah makbulkan doanya. Tolong doakan moga Afnan sihat dan Allah berikan yang terbaik buat kami. Apa pun yang berlaku, kami redha dengan ketentuan takdirNya.

Amin Ya Rabbal Alamin.

Semoga Azmi sekeluarga kuat hadapi ujian berat ini. Ayuh kita sama-sama doakan buat beliau dan isteri!

Sumber:harianpos

Apa kata anda?Dah baca sila share,like dan komen ya.Terima kasih

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending