Connect with us

tauladan

“Sepatutnya Mengimarahkan Masjid Berbanding Meramaikan Tempat Pelancongan”- Rita Rudaini

Published

on

“Sepatutnya Mengimarahkan Masjid Berbanding Meramaikan Tempat Pelancongan”- Rita Rudaini

PETALING JAYA – Pelakon Rita Rudaini memuji tindakan Pahang yang membenarkan kehadiran jemaah belum divaks!n untuk menunaikan solat fardu dan Jumaat di semua masjid mahupun surau di negeri itu. Menerusi hantaran terbaharu dalam InstaStorynya, Rita bersyukur atas tindakan kerajaan negeri itu yang membenarkan umat Islam untuk menunaikan amal ibadat tanpa wujud diskriminasi.

“Alhamdulillah, segala puji bagi Allah. Moga Pahang sentiasa dirahmati Allah. Tiada diskriminasi untuk yang belum vaks!n, p0ndan atau pengk!d ke masjid (dengan berpakaian ikut jantina),” tulisnya.

Tambah Rita atau nama sebenarnya Rita Rudaini Mokhtar, 45, negeri-negeri lain sepatutnya mengikut jejak langkah Pahang untuk mengimarahkan masjid berbanding meramaikan tempat pelancongan.

“Sepatutnya lebih menggalakkan orang ke masjid. Ramaikan masjid bukan ramaikan tempat pelancongan,” katanya lagi.

Semalam, kerajaan negeri Pahang membenarkan kehadiran jemaah yang belum menerima suntikan vaks!n C0vid-19 untuk menunaikan solat fardu dan Jumaat di surau serta masjid mengikut prosedur operasi standard (SOP) baharu yang berkuat kuasa semalam.

Terdahulu, nama pelakon filem Mami Jarum Junior itu menjadi bualan netizen dalam Twitter selepas didakwa sebagai 4nti v4ksin apabila ada pengguna memuat naik tangkap layar InstaStorynya memaparkan dia sedang merebus bunga cengkih.

Malah, ibu tunggal kepada dua cahaya mata kelahiran Perlis Indera Kayangan itu turut bertindak menyiar semula beberapa hantaran yang seakan menguatkan dakw4an dirinya tidak percaya dengan v4ksin C0v!d-19. Rita juga pernah bersuara membid3s t0hmahan seorang pengacara televisyen yang mendakwa dirinya sebagai seorang 4nti v4ksin dan kerap menyebarkan d4kyah berkaitan perkara berkenaan.

Sumber:kosmo

Apa kata anda?Dah baca sila share,like dan komen ya.Terima kasih

Jangan lupa like page kami di facebook juga majalah harian

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending